Naši učenici dobili posebno priznanje na takmičenju “Dižem glas za MOJE pravo” | OSNOVNA ŠKOLA "MULA MUSTAFA BAŠESKIJA" DONJE MOŠTRE – VISOKO

Naši učenici dobili posebno priznanje na takmičenju “Dižem glas za MOJE pravo”

PODJELI
, / 874
Žiri koji su činila djeca i mladi iz cijele BiH je, nakon cjelodnevnog vijećanja ocijenio sve radove pristigle na konkurs “Dižem glas za MOJE pravo”, povodom 30. godišnjice UN konvencije o pravima djeteta !

Pobjednici su:

Vijeće učenika JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikt BiH sa kampanjom #TvojaGlavaTvojaPrava!

Drugo mjesto zauzela je Međunarodna
 gimnazija “Richmond International Secondary School”, Sarajevo sa kampanjom #DjetinjstvoNijeIzborNegoP
ravo
.

i treće mjesto osvojili su mlsdi iz JU “Dom-porodica”, Zenica sa kampanjom #SretnoDjetinjstvoZaSvakoD
ijete
.

Poseban pomen za relevantnost teme zaslužili su učenici devetog razreda OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”, Donje Moštre sa kampanjom koja promoviše pravo djece na slobodu mišljenja i izražavanja svog mišljenja, i učenici Srednja Ekonomska Skola Sarajevo, sa kampanjom koja zagovara za zabranu tjelesnog kažnjavanja djece, koji će dobiti priliku da 20. novembra javno prezentiraju svoje kampanje!

Pored podrške za finaliziranje i promociju tri najbolje kampanje, djeca i mladi su za svoje škole i institucije osvojili nagradni fond u ukupnom iznosu 6.000 KM usmjeren na poboljšanje kvaliteta izvođenja nastave ili drugih aktivnosti koje se provode sa djecom, a koje učesnici konkursa smatraju neophodnim!

World Vision Bosna i HercegovinaSave the Children in North West BalkansHope and Homes for Children in Bosnia and Herzegovina i Mreža Snažniji glas za djecu zahvaljuju svim dječacima i djevojčicama i njihovim nastavnicima i mentorima koji su poslali radove i tako učestvovali u nagradnom konkursu!

PASSWORD RESET

LOG IN